ΦΡΕΣΚΑ
ΨΑΡΙΑ
ΚΑΙ
ΓΕΥΣΤΙΚΑ
ΜΥΔΙΑ

Όταν αξίζουν φαίνεται από τη ζωηράδα στα µάτια τους, από τη γυαλιστερή όψη και το άρωµα της θάλασσας.

Στα καταγάλανα νερά αυτού του τόπου κρύβεται ο πραγματικός θησαυρός: τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Τόσο νόστιμα, τόσο θρεπτικά και πάντα σε αφθονία. Πολύτιμα για τη διατροφή και παράδοση για κάθε ελληνική κουζίνα. Στο ιχθυοπωλείο μας θα ανακαλύψετε τη χορταστική τσιπούρα, το λαχταριστό λαβράκι και τα γευστικά μύδια με κέλυφος. Ψαρικά φρέσκα και διατηρημένα άψογα, έτοιμα για να τα απολαύσετε σε καλαίσθητες συσκευασίες. Όλα από Έλληνες εκτροφείς και προμηθευτές που «βούτηξαν στα βαθιά» για να μάθουν τα πάντα για τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Έτσι όμως κατάφεραν να εφαρμόζουν τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής, πιστοποιήθηκαν για την παραγωγή κάθε προϊόντος και ενίσχυσαν την ψυκτική αλυσίδα τους με πολύτιμες γνώσεις και σύγχρονο εξοπλισμό. Για να έχετε εσείς στο πιάτο σας ολόφρεσκα, πεντανόστιμα και θρεπτικά ψάρια και μύδια.

agrolab

Το δειγματοληπτικό πρόγραμμα ελέγχου της Agrolab, είναι συνεχές και περιλαμβάνει φυσικές, μικροβιολογικές, χημικές και οργανοληπτικές αναλύσεις των προϊόντων και έχει σκοπό τη μέγιστη δυνατή εξασφάλιση των καταναλωτών.

Αποτελεί έναν επιπλέον έλεγχο υγιεινής και ασφάλειας από αυτούς που εκτελούν οι προμηθευτές της LIDL HELLAS και έχει σκοπό να διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό:

  • τη διάρκεια ζωής του προϊόντος έως και την ημερομηνία που αναγράφεται
  • την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μεταβολής των ποιοτικών του χαρακτηριστικών
  • την ελαχιστοποίηση του κινδύνου χημικών επιμολύνσεων κατά την παραγωγή του
  • την υγιεινή και τη φρεσκάδα του
  • και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον καταναλωτή.
Κατερίνα Λύτρα
Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας & Αειφορίας
Selonda / Ιχθυοτροφική Μονάδα

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Με ετήσια παραγωγή 22.000 τόνων και εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες, είμαστε ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς και προμηθευτές ψαρικών στον κόσμο. Καθημερινά, ακολουθούμε άριστες  ιχθυοτεχνικές αρχές παραγωγής ψαριών και προστασίας του περιβάλλοντος, τις οποίες εφαρμόζουμε πιστά στην εκτροφή τσιπούρας και λαβρακιού. Στις πολυάριθμες εγκαταστάσεις μας για παραγωγή, συσκευασία και διακίνηση εκτρέφουμε και τα δύο είδη για δύο χρόνια μέχρι να είναι κατάλληλα σε μέγεθος για εμπόριο.

Κατά την εκτροφή τηρούνται διεθνείς όροι Καλής Παραγωγικής Πρακτικής, Ασφάλειας Τροφίμου, Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Ασφάλειας Εργασίας και Ποιότητας σε ένα ενοποιημένο σχήμα ολικής ποιότητας. Τα πάντα διασφαλίζονται βάσει τεσσάρων διεθνών προτύπων (ISO, OHSAS κ.ά.), με τα οποία είμαστε πιστοποιημένοι. Επιπλέον, από τη στιγμή της αλίευσης και έπειτα εφαρμόζουμε δύο πρόσθετα διεθνή πρότυπα: Ασφάλειας Τροφίμου και Πρακτικών Ελέγχου Ποιότητας. Και τα δύο εστιάζουν ακόμα περισσότερο στις βέλτιστες πρακτικές υγιεινής του τροφίμου, συντήρησής του και διακίνησής του.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της τυποποίησής μας είναι πως τα ψαρικά μας φτάνουν μέσα σε 24 ώρες στον καταναλωτή, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που αλιεύτηκαν. Ακόμα ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως η συσκευασία μας, η οποία διατίθεται αποκλειστικά στα LIDL, διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά και τη φρεσκάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα με συντήρηση σε απλό ψυγείο. Τέλος, τα ψαρικά μας διατίθενται 100% καθαρισμένα, έτοιμα για μαγείρεμα. Έτσι, ο καταναλωτής χρεώνεται μόνο για την καθαρή σάρκα του ψαριού.

Ξέρετε πόσο πολύτιμα είναι για τη διατροφή τα ψάρια.
Μάθετε πώς συσκευάζονται για να παραμένουν πολύτιμα.
  • Οι καινοτομικές συσκευασίες φέρνουν το πραγματικά φρέσκο ψάρι σε κάθε κατάστημα LIDL, σε όλη την Ελλάδα. Η τροποποιημένη τους ατμόσφαιρα διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά με συντήρηση σε απλό ψυγείο.
  • Τα ψαρικά συντηρούνται σε σύγχρονες ψυκτικές εγκαταστάσεις, ελεγμένες και αδειοδοτημένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και μεταφέρονται πάντα σε ψυκτικούς θαλάμους για ελεγχόμενη διακίνηση και διατήρηση της άριστης ποιότητάς τους.
  • Οι μονάδες εκτροφής βρίσκονται σε κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά σε όλη την Ελλάδα.
  • Οι ιχθυοτροφές επιλέγονται προσεκτικά από τους ίδιους τους εκτροφείς για να εξασφαλίζεται η σωστή ανάπτυξη των ψαριών.
  • Οι τσιπούρες, όπως και τα λαβράκια, πρώτα καθαρίζονται προσεκτικά και μετά ζυγίζονται. Έτσι αφού έχουμε φροντίσει για τη φρεσκάδα κάθε ψαριού, φροντίζουμε και για το συμφέρον σας. Επίσης, κερδίζετε και χρόνο προχωρώντας κατευθείαν στην εκτέλεση της συνταγής σας.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ