Ζυμαρικά
Όταν αξίζουν, φαίνεται από το σχήμα και τη γεύση τους.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή τη μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.

Αυτή τη φορά ο σεφ Λαζάρου μας ξεναγεί στην ελληνική φύση και στον κόσμο των ζυμαρικών. Μαζί με τον σεφ μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή των ζυμαρικών και ανακαλύπτουμε όλα τα μυστικά της γεύσης τους. Μια γεύση που βρίσκουμε καθημερινά στα καταστήματα LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Τα ζυμαρικά είναι περισσότερο γνωστά για τους υδατάνθρακες που προσφέρουν. Στην πραγματικότητα, όμως, αποτελούν και μια πολύ καλή πηγή βιταμινών Β, ασβεστίου, αλλά και υψηλής ποιότητας πρωτεϊνών. Πέρα όμως από τη διατροφική τους αξία, τα ζυμαρικά είναι μια εύκολη, γρήγορη και κυρίως απολαυστική πρόταση για κάθε τραπέζι. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα LIDL και βρείτε ζυμαρικά υψηλής ποιότητας για γεύματα γεμάτα φαντασία και γεύση.

Λιγκουίνι με γαρίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις γαρίδες, τις αλατίζετε, τις λαδώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα λιγκουίνι για 7 λεπτά και μετά τα σουρώνετε.

Σε ένα βαθύ σκεύος ζεσταίνετε τον ζωμό λαχανικών και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις γαρίδες, το σκόρδο, τον ανανά, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και το μηλόξιδο. Στη συνέχεια προσθέτετε τα λιγκουίνι, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως και στολίζετε με λίγο μαϊντανό, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 400 g γαρίδες, καθαρισμένες
  • 100 ml ζωμός λαχανικών
  • 150 g τομάτες, χωρίς τους σπόρους, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 g ανανάς, κομμένος σε μικρά καρέ
  • 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο στον τρίφτη
  • 50 ml μηλόξιδο
  • ½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
Φαρφάλες με σπανάκι, τυρί φέτα και μανιτάρια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις φαρφάλες για 11 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε την τομάτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές. Σερβίρετε σε ένα μπολ ή σε 4 πιάτα και στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g ζυμαρικά φαρφάλες
  • 30 g τυρί φέτα, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • 500 g φρέσκο σπανάκι ή κατεψυγμένο και ξεπαγωμένο, μόνο τα φύλλα
  • 300 g μανιτάρια
  • 100 g ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 400 g τομάτα καρέ
  • 180 g πράσο, ψιλοκομμένο
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 150 g ζωμός λαχανικών
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. του γλυκού φρέσκος βασιλικός
  • 1 φύλλο βασιλικού για στόλισμα
Φιλέτο μπούτι κοτόπουλου κοκκινιστό με πέννες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσει ο βρασμός τους. Στη συνέχεια τα λαδώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα ταψί βάζετε τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνετε, αφού τα έχετε στεγνώσει καλά με ένα χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και αφού ζεσταθεί, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, ρίχνετε ξανά τα φιλέτα και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά από 3 λεπτά προσθέτετε την τομάτα κονκασέ και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια καλύπτετε το φαγητό με τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε για 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να ζεσταθούν τα ζυμαρικά.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο, στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • 700 g φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (χωρίς κόκκαλο)
  • 500 g ζυμαρικά πέννες
  • 150 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 800 g τομάτα κονκασέ
  • 70 g ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 200 g λευκό κρασί
  • 300 g ζωμός λαχανικών
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 g γραβιέρα, τριμμένη στον χοντρό τρίφτη

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ