Τα Νόστιμα και Πολύτιμα Όσπρια
Όταν αξίζουν φαίνεται από το χρώμα, την πλούσια γεύση τους και τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν.
Ταξίδεψε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας ο κόσμος των οσπρίων. Μαζί με τον σεφ Λαζάρου μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή τους, τα θρεπτικά συστατικά τους και βλέπουμε από κοντά τους ελέγχους ποιότητας, που περνούν μέχρι να φτάσουν κάθε μέρα στα ράφια των LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Αν και η κατηγορία όσπρια περιέχει πολλά είδη που μας προσφέρουν διαφορετικές γεύσεις, όλα τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι υπερπολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να αποτελούν βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Πλούσια σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, τα όσπρια είναι ένας διατροφικός θησαυρός που πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι μας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Βρείτε τα κάθε μέρα στα LIDL και εξασφαλίστε για τον εαυτό σας μια πηγή υγιεινής διατροφής!

Φασόλια σαλάτα με θράψαλο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Μουλιάζετε τα φασόλια για 8 ώρες. Έπειτα, βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα κρυώνετε αμέσως. Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα φασόλια και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το σέλερι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο, τη ντομάτα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις λιαστές τομάτες.

Παράλληλα, ζεσταίνετε το νερό και ρίχνετε το λεμόνι, τη δάφνη, το πιπέρι και το μηλόξυδο. Αφήνετε το νερό να πάρει βράση, προσθέτετε το θράψαλο και το βράζετε για 3-4 λεπτά. Το κρυώνετε αμέσως και το στραγγίζετε. Στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ.

Για τη μαρινάδα, ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύετε καλά. Προσθέτετε το θράψαλο και ανακατεύετε ξανά.

Πρόταση σερβιρίσματος

Σερβίρετε σε ένα πιάτο τη σαλάτα με τα φασόλια και από πάνω τοποθετείτε το θράψαλο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4-5
ΧΡΟΝΟΣ
45΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για τη σαλάτα:
  • 500 γρ. φασόλια χοντρά
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρέσκια ντομάτα (μόνο τη σάρκα), κομμένη σε κυβάκια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 γρ. σέλερι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 λιαστές τομάτες, αποξηραμένες
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • Για το θράψαλο:
  • 900 g θράψαλο (κατεψυγμένο), σε ροδέλες
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 10 κόκκοι χοντρό πιπέρι
  • Για τη μαρινάδα:
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. μηλόξυδο
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Σαλάτα με ρεβίθια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα ρεβίθια για περίπου 20 ώρες. Έπειτα τα βράζετε για 50 λεπτά. Αν χρειαστεί, τα ξαφρίζετε και τα κρυώνετε αμέσως. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τα ρεβίθια, εκτός από τις πίκλες.

Πρόταση σερβιρίσματος

Σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα και στολίζετε με τις πίκλες.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
3-4
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρεβίθια χοντρά Terranea
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μηλόξυδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές ροδέλες στη μέση
  • 40 γρ. λιαστή τομάτα
  • 150 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ
  • 80 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κοφτές κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • λίγες πίκλες για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ
΄
ΥΛΙΚΑ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ