Ψάρι
Όταν αξίζει, φαίνεται από την καθαρότητα του ματιού και από το άρωμα της θάλασσας που φέρνει μαζί του.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή τη μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.

Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στη θάλασσα και τον κόσμο των ψαριών. Με «καπετάνιο» τον σεφ Λαζάρου ακολουθούμε την πορεία του ψαριού από την εκτροφή του μέχρι τον καθαρισμό και τη συσκευασία του και βλέπουμε από κοντά πώς καταφέρνει και φτάνει τόσο φρέσκο και γευστικό στα ψυγεία των LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Εκτός από τη νοστιμιά που προσφέρει, το ψάρι παραμένει μία από τις πιο πολύτιμες και ωφέλιμες τροφές. Πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, το ψάρι αποτελεί κλασική αξία της μεσογειακής διατροφής, αλλά παράλληλα και μία από τις πιο σημαντικές πηγές Ω-3! Αν θέλετε να βάλετε στο τραπέζι σας έναν ισχυρό σύμμαχο για την υγεία σας, ελάτε στα LIDL και βρείτε κάθε μέρα φρέσκα και νόστιμα ψάρια.

Τσιπούρα με τομάτα και ψητά λαχανικά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, την τομάτα και το θυμάρι. Το αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά και ρίχνετε το σκόρδο.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το μισό αλάτι και το μισό πιπέρι. Φιλετάρετε την τσιπούρα και βάζετε τα φιλέτα στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνετε με την υπόλοιπη ποσότητα. Τα αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά και μετά τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρείτε τα φιλέτα και δυναμώνετε τη φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε με ψητά λαχανικά. Πάνω από τα φιλέτα γαρνίρετε με τη σάλτσα και στολίζετε με λίγα φύλλα θυμαριού.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
20 ΄
ΥΛΙΚΑ
  • 1 τσιπούρα
  • 170 g τομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 100 g ζωμός λαχανικών
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 50 g ελαιόλαδο
  • διάφορα ψητά λαχανικά
  • λίγα φύλλα θυμαριού για στόλισμα
Λαβράκι σκορδάτο με βραστά χόρτα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα λεμονιού,  τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη μισή ποσότητα από το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα φιλέτα από την πλευρά της πέτσας. Αλατοπιπερώνετε με την υπόλοιπη ποσότητα. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Γυρνάτε και ψήνετε για άλλα 4 λεπτά.

Βγάζετε τα φιλέτα και αφήνετε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Σερβίρετε με βραστά χόρτα, τοποθετώντας το φιλέτο στο πιάτο και από πάνω τη σάλτσα. Ρίχνετε και λίγη σάλτσα πάνω από τα βραστά χόρτα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΥΛΙΚΑ
  • 1 λαβράκι
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 150 g ζωμός λαχανικών
  • 20 g φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουτ. του γλυκού πιπέρι
Σαλάτα καλαμάρι με φακές
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις φακές και τη δάφνη, καλύπτετε με νερό και τις βράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Τις κρυώνετε αμέσως. Αλατοπιπερώνετε το καλαμάρι και μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις φακές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κόλιαντρο, τον άνηθο, το καλαμάρι, τους χυμούς, το σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με μια λωρίδα από την πιπεριά Φλωρίνης.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
2
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • 100 g φακές
  • 120 g καλαμάρι
  • 10 g φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουτ. της σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 1 /2 κουτ. της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 10 g σησαμέλαιο
  • 3 g χυμός λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 20 g πιπεριά Φλωρίνης, ψημένη στη σχάρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ