Παραδοσιακός Ελληνικός Χαλβάς
Όταν αξίζει φαίνεται από την απαλή μαστιχωτή υφή με τις ίνες, τη μυρωδιά που αναδύει και τη γεύση που αφήνει.
Ταξίδεψε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ, ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν να αξίζει και να φαίνεται.

Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στον κόσμο ενός παραδοσιακού γλυκίσματος, του χαλβά. Με τη βοήθεια του σεφ Λαζάρου λύνουμε κάθε απορία, μαθαίνουμε τι είναι που αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό κι αγαπητό, αλλά και τι χρειάζεται για να διατηρηθεί η αυθεντική και απολαυστική του γεύση.

Πίσω από τη Γεύση

Ο χαλβάς φτιάχνεται από ταχίνι και σιρόπι με ζάχαρη, φτιάχνεται με βαθιά γνώση της ισορροπίας των υλικών. Για την παρασκευή του οι τεχνίτες γνωρίζουν τους κανόνες και τους ακολουθούν πιστά. Προετοιμάζουν τα υλικά τους, παίρνουν το χρόνο που χρειάζεται και αφιερώνονται στη διαδικασία. Στα LIDL θα βρείτε μόνο τον καλύτερο χαλβά με πλούσια γεύση από καβουρδισμένο σουσάμι και καλή ισορροπία.

Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα και χαλβά βανίλιας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον χυμό πορτοκαλιού. Σερβίρετε, τοποθετώντας τον χαλβά επάνω και στολίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1-2
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΥΛΙΚΑ
  • 250 g βρασμένα φασόλια
  • 60 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 200 g χαλβάς, κομμένος σε τετράγωνα κομμάτια
  • 20 g ρόκα baby
  • 25 g σαλάτα ανάμεικτη
  • 18 g ελαιόλαδο
  • χυμός ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
Χαλβάς με κακάο στον φούρνο με μαρμελάδα πορτοκαλι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μία χαμηλή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα καθαρισμένα πορτοκάλια. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό και βράζετε για 35 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβετε τον χαλβά σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστά. Στο ταψί στρώνετε μια λαδόκολα και βάζετε πάνω τον χαλβά. Σκεπάζετε με μια δεύτερη λαδόκολα και ψήνετε στον φούρνο για 4 λεπτά στους 170ο C βαθμούς. Στολίζετε με την μαρμελάδα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1-2
ΧΡΟΝΟΣ
50΄
ΥΛΙΚΑ
  • 200 g χαλβάς
  • 1300 g – 1500 g πορτοκάλια (όταν θα τα καθαρίσουμε από την φλούδα τους και τη λευκή σάρκα θα μείνει καθαρό 1 kg)
  • 500 g ζάχαρη
  • 150 g γλυκόζη
  • 200 g χυμός πορτοκαλιού
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
Χαλβάς με γεύση βανίλιας στο φούρνο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Κομματιάζετε τον χαλβά με ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι. Προσθέτετε το amaretto και ανακατεύετε. Σε 4 πυρεξάκια για τον φούρνο, κόβετε μικρά κομματάκια μήλου, τα στρώνετε κάτω στο πυρέξ και από πάνω βάζετε τον σπασμένο χαλβά. Κάνετε το ίδιο και από την επάνω πλευρά με ακόμη μερικά μικρά κομματάκια μήλου και ψήνετε σε μπεν μαρί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Έπειτα βγάζετε τον χαλβά από τον φούρνο, αφαιρείτε τα πυρέξ από το μπεν μαρί, πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1-2
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΥΛΙΚΑ
  • 300 g χαλβάς
  • 1 μήλο
  • 12 g amaretto
  • λίγη σκόνη κανέλα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ