Μέλι
Όταν αξίζει φαίνεται από το χρώμα, το άρωμα και την πλούσια γεύση του.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί, όπου παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή τη μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν «να αξίζει και να φαίνεται».

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας είναι ο γλυκός και θρεπτικός κόσμος του μελιού. Μαζί με τον σεφ ανακαλύπτουμε τα μυστικά του μελιού και της παραγωγής του, τις διαφορετικές ποικιλίες και τις γευστικές τους διαφορές. Γεύσεις που βρίσκουμε καθημερινά στα καταστήματα LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Η πραγματική αξία του μελιού όμως, κρύβεται πίσω από τα έντονα αρώματα και τη γλυκιά του γεύση. Η πλούσια θρεπτική και ενεργειακή του αξία, σε συνδυασμό με την ποικιλία χρήσεων του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, χαρίζουν δικαιωματικά στο μέλι μια θέση στο τραπέζι μας. Ανακάλυψε την αγαπημένη σου ποικιλία σε ένα κατάστημα LIDL και δώσε γεύση στη διατροφή σου.

Τρουφάκια δημητριακών με μέλι και ταχίνι με κακάο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα μπολ ρίχνετε το μέλι, το ταχίνι, το ξύσμα, τα δαμάσκηνα και το μούσλι. Έπειτα ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει λίγο. Στη συνέχεια το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια και το περνάτε από το κακάο, αφού το έχετε απλώσει σε ένα ταψί. Σερβίρετε σε κολονάτα ποτήρια, στολίζοντας με ένα φυλλαράκι δυόσμου.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
8-10
ΧΡΟΝΟΣ
40΄
ΥΛΙΚΑ
  • 120 g ταχίνι με κακάο
  • 90 g μέλι
  • λίγα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε μικρά καρέ κομμάτια
  • 100 g μούσλι με αποξηραμένα φρούτα, θρυμματισμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγη σκόνη κακάο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Πανακότα με σάλτσα μελιού αρωματισμένη με δεντρολίβανο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα σκεύος ρίχνετε παγωμένο νερό και μουλιάζετε τη ζελατίνη, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το γάλα. Μόλις βράσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζελατίνη, που την έχετε στραγγίσει από το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Ρίχνετε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να δέσει.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε το μέλι με το νερό. Αφού βράσει, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Αφήνετε να κρυώσει η σάλτσα και στη συνέχεια αφαιρείτε το δεντρολίβανο.

Ξεφορμάρετε από τα μπολάκια, σερβίρετε σε ένα πιάτο την πανακότα και περιχύνετε από πάνω τη σάλτσα μελιού. Στολίζετε με τις φράουλες και ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
10΄
ΥΛΙΚΑ
  • 650 g κρέμα γάλακτος
  • 100 g γάλα
  • 70 g ζάχαρη
  • 10 g ζελατίνη
  • 100 g μέλι
  • 40 g νερό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 3 φράουλες και 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο για το στόλισμα
Μικρά μπριός μελιού με γέμιση
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολ, τις σκεπάζετε με χλιαρό νερό και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Αφού τις στραγγίσετε και τις σκεπάσετε με το μπράντι, τις αφήνετε για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το μέλι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, τις σταφίδες μαζί με το μπράντι και το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και αφαιρείτε τη ζύμη από το μπολ. Την ακουμπάτε πάνω σε ένα αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μαλακή και συμπαγής. Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τα σκεπάζετε με ένα καθαρό πανί και τα αφήνετε να φουσκώσουν για περίπου 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις είναι έτοιμα, αλείφετε από πάνω με ένα πινέλο τον κρόκο αυγού και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη. Ψήνετε στους 200 οC για 30 – 35 λεπτά στον αέρα. Τα κόβετε στη μέση λοξά και τα γεμίζετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή με πραλίνα φουντουκιού.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
6-8
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για τα μπριός
  • 400 g αλεύρι
  • 30 g σταφίδες
  • 20 g μαγιά μπίρας
  • 4 κουτ. της σούπας μέλι
  • 20 g μπράντι
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κουτ. της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 150 g νερό
  • Για τη γέμιση
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή πραλίνα φουντουκιού

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ