Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!
Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.
Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας ο κόσμος των λαχανικών. Μαζί με τον σεφ Λαζάρου μαθαίνουμε τα πάντα για το πώς καλλιεργούνται, τι φροντίδα χρειάζονται από τον παραγωγό και βλέπουμε από κοντά τους ελέγχους ποιότητας που περνούν, μέχρι να φτάσουν κάθε μέρα στα ράφια των LIDL.
Τα λαχανικά είναι από τις λίγες τροφές που προσφέρουν στη ζωή μας εκτός από χρώμα και τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά. Μας προστατεύουν καθημερινά από πολλές ασθένειες και οι πλούσιες ευεργετικές τους ιδιότητες μας χαρίζουν υγεία και ευεξία. Τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από κανένα οικογενειακό τραπέζι γι’ αυτό και κάθε μέρα τα βρίσκετε φρέσκα στο μανάβικο του LIDL!
Σε μία κανάτα βάζετε τις φράουλες, το λεμόνι και τη μουστάρδα και τα χτυπάτε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνετε το μέλι για να βελτιώσετε την οξύτητα της σάλτσας.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και στο τέλος περιχύνετε με τη σάλτσα.
- 50 g λόλα κόκκινη
- 50 g λόλα πράσινη
- 25 g άισμπεργκ
- 25 g γαλλική σαλάτα
- 20 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 70 g φράουλες, ψιλοκομμένες
- 30 g τοματίνια, κομμένα στα 4
- Για τη σάλτσα:
- 50 g ελαιόλαδο
- 10 g μέλι
- 15 g μουστάρδα
- 85 g φράουλα, ψιλοκομμένη
- 10 g χυμό λεμόνι
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι & Πιπέρι
Σε μία κανάτα προσθέτετε τη μουστάρδα, τον ανανά, το αλάτι και το μηλόξιδο και τα χτυπάτε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Τέλος σερβίρετε σε ένα πιάτο, τοποθετείτε τα 2 κομμάτια καλαμπόκι από πάνω και περιχύνετε με τη σάλτσα.
- 50 g λόλα κόκκινη
- 50 g λόλα πράσινη
- 25 g άισμπεργκ
- 25 g γαλλική σαλάτα
- 20 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 15 g φλούδες καρότο
- 15 g φλούδες κολοκύθι
- 70 g τοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
- 40 g καλαμπόκι βραστό
- Για τη σάλτσα:
- 20 g μουστάρδα απαλή
- 50 g ανανάς
- 10 g μηλόξιδο
- 50 g ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Αρχικά χωρίζετε τα πλοκάμια από την κουκούλα. Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το νερό, το πιπέρι και τη δάφνη. Σκεπάζετε με τη λαδόκολα και ψήνετε στους 1800C για 50 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καρότα και το κρεμμύδι για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη τομάτα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζετε για 15 λεπτά.
Τέλος σερβίρετε σε ένα πιάτο, από κάτω τον αρακά και από πάνω το πλοκάμι κομμένο σε φέτες. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Για το χταπόδι:
- 1 χταπόδι 900 g Οcean Sea, ξεπαγωμένο
- 40 g ελαιόλαδο
- 20 g μηλόξιδο
- 80 g νερό
- 10 κόκκοι πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 λαδόκολα βρεγμένη
- Για τον αρακά:
- 1 πακέτο αρακά Vegeterra
- 50 g ελαιόλαδο
- 400 g τομάτα κονκασέ, ψιλοκομμένη (280 g στραγγισμένη)
- 70 g καρότο, σε μικρές ροδέλες
- 100 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 260 g νερό
- 30 g σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 20 g άνηθος, ψιλοκομμένος
- 15 g τομάτα λιαστή, ξερή
- 15 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος