Λαχανικά. Γεμάτα χρώμα και υγεία
Όταν αξίζουν φαίνεται από το έντονο χρώμα τους, τη φρεσκάδα και την υφή τους.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας ο κόσμος των λαχανικών. Μαζί με τον σεφ Λαζάρου μαθαίνουμε τα πάντα για το πώς καλλιεργούνται, τι φροντίδα χρειάζονται από τον παραγωγό και βλέπουμε από κοντά τους ελέγχους ποιότητας που περνούν, μέχρι να φτάσουν κάθε μέρα στα ράφια των LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Τα λαχανικά είναι από τις λίγες τροφές που προσφέρουν στη ζωή μας εκτός από χρώμα και τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά. Μας προστατεύουν καθημερινά από πολλές ασθένειες και οι πλούσιες ευεργετικές τους ιδιότητες μας χαρίζουν υγεία και ευεξία. Τα λαχανικά δεν πρέπει να λείπουν από κανένα οικογενειακό τραπέζι γι’ αυτό και κάθε μέρα τα βρίσκετε φρέσκα στο μανάβικο του LIDL!

Σαλάτα με φράουλες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μία κανάτα βάζετε τις φράουλες, το λεμόνι και τη μουστάρδα και τα χτυπάτε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνετε το μέλι για να βελτιώσετε την οξύτητα της σάλτσας.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και στο τέλος περιχύνετε με τη σάλτσα.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
10΄
ΥΛΙΚΑ
  • 50 g λόλα κόκκινη
  • 50 g λόλα πράσινη
  • 25 g άισμπεργκ
  • 25 g γαλλική σαλάτα
  • 20 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 70 g φράουλες, ψιλοκομμένες
  • 30 g τοματίνια, κομμένα στα 4
  • Για τη σάλτσα:
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 10 g μέλι
  • 15 g μουστάρδα
  • 85 g φράουλα, ψιλοκομμένη
  • 10 g χυμό λεμόνι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι
Σαλάτα με ανανά και βραστό καλαμπόκι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μία κανάτα προσθέτετε τη μουστάρδα, τον ανανά, το αλάτι και το μηλόξιδο και τα χτυπάτε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο σιγά σιγά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.

Τέλος σερβίρετε σε ένα πιάτο, τοποθετείτε τα 2 κομμάτια καλαμπόκι από πάνω και περιχύνετε με τη σάλτσα.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΥΛΙΚΑ
  • 50 g λόλα κόκκινη
  • 50 g λόλα πράσινη
  • 25 g άισμπεργκ
  • 25 g γαλλική σαλάτα
  • 20 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 15 g φλούδες καρότο
  • 15 g φλούδες κολοκύθι
  • 70 g τοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 40 g καλαμπόκι βραστό
  • Για τη σάλτσα:
  • 20 g μουστάρδα απαλή
  • 50 g ανανάς
  • 10 g μηλόξιδο
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Αρακάς με χταπόδι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Αρχικά χωρίζετε τα πλοκάμια από την κουκούλα. Τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το νερό, το πιπέρι και τη δάφνη. Σκεπάζετε με τη λαδόκολα και ψήνετε στους 1800C για 50 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καρότα και το κρεμμύδι για περίπου δέκα λεπτά. Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη τομάτα, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζετε για 15 λεπτά.

Τέλος σερβίρετε σε ένα πιάτο, από κάτω τον αρακά και από πάνω το πλοκάμι κομμένο σε φέτες. Περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για το χταπόδι:
  • 1 χταπόδι 900 g Οcean Sea, ξεπαγωμένο
  • 40 g ελαιόλαδο
  • 20 g μηλόξιδο
  • 80 g νερό
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 λαδόκολα βρεγμένη
  • Για τον αρακά:
  • 1 πακέτο αρακά Vegeterra
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 400 g τομάτα κονκασέ, ψιλοκομμένη (280 g στραγγισμένη)
  • 70 g καρότο, σε μικρές ροδέλες
  • 100 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 260 g νερό
  • 30 g σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 20 g άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 15 g τομάτα λιαστή, ξερή
  • 15 g μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ