Κρέας
Όταν αξίζει φαίνεται από το χρώμα του, την καθαρότητά του αλλά και από τη γεύση του.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας ο γευστικός κόσμος του κρέατος. Παρέα με τον σεφ Λαζάρου ακολουθούμε την πορεία του κρέατος κατά την παραγωγή και τη μεταποίησή του και βλέπουμε πώς εξασφαλίζεται η ποιότητά του και η γεύση του μέχρι να φτάσει στα ψυγεία των LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη  γεύση του, το κρέας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές τροφές για τον άνθρωπο. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το κρέας  ενισχύει και θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό και τον βοηθά να αναπτυχθεί σωστά. Βρείτε το κρέας που σας αρέσει σε ένα κατάστημα LIDL και βάλτε στο τραπέζι σας ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά αλλά και νοστιμιά!

Μοσχαράκι στο φούρνο με λαχανικά και φέτα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Αφαιρείτε το λίπος από το κρέας και το κόβετε σε κύβους. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά καρέ.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Όταν κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και το μαγειρεύετε, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Με μία τρυπητή κουτάλα το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και τα λαχανικά. Βράζετε για 5 λεπτά και προσθέτετε το κρέας, τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό. Το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά με κλειστό καπάκι. Στα 20 λεπτά το ανοίγετε και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά του.

Προσέχετε να μην ανακατεύετε συνέχεια ή με δύναμη το φαγητό, για να μη λιώσουν τα λαχανικά.

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και το μεταφέρετε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 40 λεπτά. 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ανοίγετε τον φούρνο και προσθέτετε τριμμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνετε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η φέτα. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
120΄
ΥΛΙΚΑ
  • 500 g ελιά από βόειο
  • 100 g καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 70 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 75 g πράσινη πιπεριά
  • 90 g κίτρινη πιπεριά
  • 50 g πιπεριά Φλωρίνης
  • 125 g κολοκύθι
  • 95 g λευκή μελιτζάνα
  • 120 g πατάτα, καθαρισμένη
  • 160 g φρέσκια τομάτα χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε μικρό καρέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. του γλυκού λευκό πιπέρι
  • ½ κουτ. του γλυκού μπούκοβο, καυτερό
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο, τριμμένο
  • 55 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 g τυρί φέτα Π.Ο.Π. σε άλμη
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 60 ml ελαιόλαδο
Μοσχαράκι κοκκινιστό με καυτερή πιπεριά
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτετε το κρέας και μαγειρεύετε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα καρότα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια βάζετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε για 1 ακόμη λεπτό. Προσθέτετε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και την τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά για 2 λεπτά. Έπειτα σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε 900 ml νερό, αλάτι, τον ζωμό βοδινού και αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μία βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε με μισοσκεπασμένο καπάκι για 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Εκτέλεση για το ρύζι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό και το αλατίζετε. Προσθέτετε το ρύζι και το βράζετε με κλειστό το καπάκι. Όταν πιει τα υγρά του είναι έτοιμο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
60΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για το μοσχαράκι
  • 500 g τας κεμπάπ βόειο, 12-24 μηνών, νωπό
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού
  • 100 g καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 150 g τομάτα κονκασέ
  • 50 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. του γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη
  • 20 g πελτές τομάτα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 35 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • ½ κουτ. του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Για το ρύζι
  • 700 ml νερό
  • 200 g ρύζι νυχάκι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά και γραβιέρα Κρήτης
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρέας και το θωρακίζετε καλά για 6 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κολοκύθι και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτετε την τομάτα και τα μπαχαρικά και σβήνετε με το κρασί. Στο τέλος ρίχνετε τον μαϊντανό και τη μουστάρδα και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να δέσει.

Σερβίρετε και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
15΄
ΥΛΙΚΑ
  • 250 g χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 20 g κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 100 g τομάτα κονκασέ
  • 25 g πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 20 g πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 30 g κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 45 g ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές μισές ροδέλες
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 50 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 40 g γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. του γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 10 g απαλή μουστάρδα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ