Κρασί
Όταν αξίζει, φαίνεται από το άρωμα, το χρώμα, αλλά και τη γεύση του.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί, όπου παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή τη μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν «να αξίζει και να φαίνεται».

Αυτή τη φορά ο σεφ Λαζάρου μας ξεναγεί στον κόσμο του ελληνικού κρασιού. Μαζί με τον σεφ περπατάμε στα ελληνικά αμπέλια και μαθαίνουμε τα πάντα για το πώς παράγονται και ωριμάζουν, ώστε να αποκτήσουν τη γεύση τους. Μια γεύση που βρίσκουμε καθημερινά στα καταστήματα LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Κάθε γουλιά ελληνικού κρασιού, πέρα από τον συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων, κρύβει έναν ακόμα πολύ σημαντικό συνδυασμό, που το κάνει να ξεχωρίζει σε όλο τον κόσμο. Γιατί όταν συνδυάζεις την οινική παράδοση 3.000 ετών με την μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων, που βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα και στα πανέμορφα τοπία της, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μαγικό. Κι όταν προσθέσεις το μεράκι των Ελλήνων παραγωγών, τότε μπορείς να βρεις ένα ελληνικό κρασί για κάθε περίσταση και για κάθε γούστο. Ανακάλυψε το δικό σου αγαπημένο σε ένα κατάστημα LIDL.

Κρασάτο γεμιστό ρoλό με χονδρό κριθαράκι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ζεσταίνετε 100 g ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και στη συνέχεια τοποθετείτε σε αυτό το χοιρινό ρόλο, για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Έπειτα το μεταφέρετε σε ένα καθαρό, ζεστό τηγάνι και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το μαγειρεύετε, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τα υπόλοιπα 50 g ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο. Μαγειρεύετε για 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε το ρολό και ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μαγειρευτεί για 35 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό στην κατσαρόλα 2-3 φορές.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε για 3 λεπτά, προσθέτετε το κριθαράκι και το σοτάρετε, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ύστερα σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά και ρίχνετε και την τομάτα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα μανιτάρια και τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνετε, όταν τραβήξει τα υγρά του.

Για το σερβίρισμα βάζετε σε ένα πιάτο το κριθαράκι και από πάνω τοποθετείτε το ρολό, κομμένο σε ροδέλες. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα. Στο τέλος στολίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
40΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για το ρολό
  • 850 g χοιρινό ρολό
  • 150 g ελαιόλαδο
  • 500 g ζωμός λαχανικών
  • 200 g πράσο, χονδροκομμένο
  • 200 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 170 g καρότο, χονδροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 g λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • Για το κριθαράκι
  • 200 g χονδρό κριθαράκι
  • 60 g λευκό κρασί
  • 120 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 g ελαιόλαδο
  • 100 g μανιτάρια, κομμένα
  • 400 g τομάτα κονκασέ
  • 150 g ζωμός λαχανικών
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι λευκό
Γαρίδες κρασάτες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα τηγάνι βάζετε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, την τομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις ζεσταθούν τα υλικά, προσθέτετε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και τις μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό.
Τις κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο τις γαρίδες και τις περιχύνετε με λίγο ζωμό. Στολίζετε με ένα φύλλο μαϊντανό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
10΄
ΥΛΙΚΑ
  • 450 g γαρίδες καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50 g λευκό κρασί, ξηρό
  • 100 g τομάτα καρέ
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 30 g ελαιόλαδο
  • 50 g φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 g ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο μαϊντανό για στόλισμα
Σοφρίτο με χοιρινό φιλέτο και λευκό κρασί
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Κόβετε το φιλέτο σε ροδέλες και το αλατοπιπερώνετε. Αλευρώνετε τα φιλετάκια και τα τινάζετε, για να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει. Βάζετε τα φιλετάκια και τα αφήνετε να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι. Στην ίδια κατσαρόλα χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το σκόρδο και την μισή ποσότητα του μαϊντανού. Στη συνέχεια ρίχνετε και το ξίδι, το κρασί, τον ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμονιού. Ανεβάζετε τη φωτιά, για να πάρει μια βράση. Μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τη μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρέας. Έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και μαγειρεύετε για 8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον υπόλοιπο μαϊντανό. Αφήνετε να μελώσει και σερβίρετε με λίγη ρόκα που την έχετε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και μηλόξιδο. Στολίζετε με την τομάτα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
20΄
ΥΛΙΚΑ
  • 1 kg χοιρινό φιλέτο
  • 200 g λευκό ξηρό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 60 g μηλόξιδο
  • 350 g ζωμός λαχανικών
  • 100 g απαλή μουστάρδα
  • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λίγη ρόκα για στόλισμα
  • λίγη τομάτα, κομμένη σε καρέ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ