Κοτόπουλο
Όταν αξίζει φαίνεται από το ζωηρό του χρώμα και την αγνότητά του.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν “να αξίζει και να φαίνεται”.

Αυτή τη φορά επισκεπτόμαστε τον κόσμο των πουλερικών. Μαζί με τον σεφ Λαζάρου μαθαίνουμε τα πάντα για το κοτόπουλο και βλέπουμε από κοντά πως καθαρίζεται και συσκευάζεται επιμελώς για να φτάσει με ασφάλεια στα καταστήματα των LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Πέρα από τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει στο μαγείρεμα, το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες τροφές σε πρωτεΐνη, ενώ παράλληλα είναι πολύ φτωχή σε περιττές θερμίδες και λιπαρά. Επιπλέον, περιέχει πολύτιμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, απαραίτητα για ένα δυνατό και υγιή οργανισμό. Αν θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και πάρα πολύ ωφέλιμο για τον οργανισμό πιάτο, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα κατάστημα LIDL και να διαλέξετε τα πιο φρέσκα και νόστιμα κοτόπουλα από τα ψυγεία.

Γεμιστό φιλέτο στήθος κοτόπουλου τυλιγμένο με μπέικον
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ανοίγετε το φιλέτο προσεκτικά με ένα μαχαίρι στη μέση, από την πάνω πλευρά του. Το γεμίζετε με τις φλούδες γραβιέρας. Το τυλίγετε με το μπέικον και το κλείνετε στις άκρες με λίγες οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνετε τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, στο τέλος τη ρίγανη, ανακατεύετε και αφού πιει τα υγρά του σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει.

Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και βάζετε το φιλέτο, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Μόλις ροδίσει το μπέικον, μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, το κόβετε σε φέτες, γαρνίρετε με τα ζεστά λαχανικά και συνοδεύετε με τη σαλάτα.

 

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
1
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για το κοτόπουλο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 20 g ελαιόλαδο
  • 25 g μπέικον σε φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 g γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π, σε λεπτές φλούδες (με αποφλοιωτή)
  • 30 g πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
  • 20 g κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 20 g κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 g λευκό κρασί, ξηρό
  • 30 g τομάτα κονκασέ, χωρίς τα υγρά της
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • Για τη σαλάτα
  • 25 g σαλάτα ανάμεικτη
  • 45 g τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • μηλόξιδο
  • αλάτι
Κοτόπουλο στη γάστρα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα σκεύος ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετείτε σε μία γάστρα το κοτόπουλο και προσθέτετε τις πατάτες, το κάρδαμο ή το γλυκάνισο, το θυμάρι και όλα τα υγρά (το λάδι, το μείγμα με τον χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό λαχανικών). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρετε σε μία πιατέλα και στολίζετε με λίγη σαλάτα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
2/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
95΄
ΥΛΙΚΑ
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1,4 kg περίπου)
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 700 g μικρές πατάτες, κομμένες στη μέση
  • 500 g ζωμός λαχανικών
  • 10 σπόροι κάρδαμο (εναλλακτικά 4 αστεράκια γλυκάνισο)
  • 200 g χυμός πορτοκάλι
  • 200 g μουστάρδα
  • 2 κουτ. του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • λίγο κορν φλάουρ
  • 6 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 κοφτές κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • λίγη σαλάτα για στόλισμα
Κοτόπουλο στον φούρνο με αρωματικό ρύζι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κρασί, το ξύσμα, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το περιχύνετε με το μείγμα.

Καλύπτετε με τη βρεγμένη λαδόκολα. Το ψήνετε στον φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα με τη λαδόκολα. Στη συνέχεια την αφαιρείτε και ψήνετε για 35 λεπτά, ώστε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για ακόμη 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού. Μαγειρεύετε για αλλά 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το μείγμα, που φτιάξατε πριν. Ρίχνετε και τον ζωμό λαχανικών (αν είναι ανάλατος προσθέστε και το αλάτι) και αφήνετε το ρύζι στη φωτιά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

Σερβίρετε το φαγητό σε μία μεγάλη πιατέλα, βάζοντας από κάτω το ρύζι και από πάνω το κοτόπουλο. Χτυπάτε στο μίξερ τα υγρά από το ταψί, τα δένετε με λίγο κορν φλάουρ και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο. Στολίζετε με λίγο άνηθο .

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
3/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
100΄
ΥΛΙΚΑ
  • Για το κοτόπουλο
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (1,4 kg περίπου)
  • 150 g λευκό κρασί
  • 2 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 g ελαιόλαδο
  • 1 κοφτή κουτ. της σούπας αλάτι
  • 1 λαδόκολα, βρεγμένη
  • λίγο κορν φλάουρ
  • λίγος άνηθος για στόλισμα
  • Υλικά για το ρύζι
  • 250 g ρύζι
  • 80 g ελαιόλαδο
  • 120 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 g ζωμός λαχανικών
  • 200 g μανιτάρια, κομμένα
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικά)
  • Για τη σάλτσα
  • 150 g λευκό κρασί
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κοφτές κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ