Αυγά
Όταν αξίζουν, φαίνεται στον τρόπο παραγωγής, τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.
Ταξιδεύουμε με τον Λαζάρου

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στην ποιότητα!

Με ξεναγό τον γνωστό σεφ ταξιδεύουμε εκεί που παράγονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα και μαθαίνουμε τα πάντα για την παραγωγή ή τη μεταποίησή τους. Μόνο έτσι μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κάνει το κάθε προϊόν «να αξίζει και να φαίνεται».

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού μας ο θρεπτικός και γευστικός κόσμος του αυγού. Μαζί με τον σεφ ανακαλύπτουμε τη διατροφική αξία των αυγών, τις κατηγορίες ποιότητας, τις μεθόδους, αλλά και τις προδιαγραφές παραγωγής τους, από τη φάρμα μέχρι και τη θέση τους στα ράφια των καταστημάτων LIDL.

Πίσω από τη Γεύση

Η πραγματική αξία του αυγού όμως βρίσκεται στην διατροφική του αξία. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά το καθιστά εξαιρετικά πολύτιμη τροφή, ιδιαίτερα για άτομα με αυξημένες ανάγκες σε πρωτεΐνη, όπως τα παιδιά και οι αθλητές, ενώ η χρήση του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική του δίνει επάξια μια θέση σε κάθε κουζίνα. Βάλτε και εσείς το αυγό στην καθημερινή σας διατροφή και δώστε γεύση στο πρωινό και ενέργεια στη μέρα σας.

Φρουτάλια
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για περίπου 2 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμένα μανιτάρια και μαγειρεύετε για άλλα 4 λεπτά, αφού έχετε κατεβάσει τη θερμοκρασία. Στη συνέχεια ανεβάζετε πάλι τη θερμοκρασία, προσθέτετε το λουκάνικο και αφήνετε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά. Ρίχνετε την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και μαγειρεύετε για 3 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψί και το αφήνετε να κρυώσει.

Για το μείγμα αυγών

Χτυπάτε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και το ρίχνετε στο ταψί με τα λουκάνικα, αφού έχετε σιγουρευτεί ότι το φαγητό έχει κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 0C πάνω-κάτω. Τοποθετείτε το ταψί στην κάτω πλευρά του φούρνου και ψήνετε για 15 λεπτά. Ύστερα τοποθετείτε το ταψί στην πάνω πλευρά του φούρνου και ψήνετε άλλα 15 λεπτά. Σερβίρετε σε πιάτο και στολίζετε με λίγη ρόκα.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • 200 g κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 200 g λευκή μελιτζάνα, κομμένη σε μισές λεπτές ροδέλες
  • 300 g λευκά μανιτάρια σε φέτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 440 g τομάτα, περασμένη στον τρίφτη
  • 500 g χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε μικρές ροδέλες
  • 200 g ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 1 κουτ. της σούπας ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 5 g ρόκα για το στόλισμα
  • Για το μείγμα αυγών
  • 10 αυγά
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
Αυγά μάτια πάνω σε ανοιχτή πίτα με χοιρινό χωριάτικο λουκάνικο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το λουκάνικο. Στη συνέχεια προσθέτετε την τομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, αποσύρετε από τη φωτιά, αρωματίζετε με τον βασιλικό και προσθέτετε το αλάτι και την πάπρικα. Λαδώνετε ελαφρώς ένα τηγάνι και ψήνετε την πίτα και από τις 2 πλευρές. Έπειτα τηγανίζετε 2 αυγά μάτια.

Για το ντιπ βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σερβίρετε επάνω στη μισή πίτα το μείγμα με τα λαχανικά και το λουκάνικο και στην άλλη μισή τα αυγά. Σε ένα μπολάκι βάζετε το ντιπ παντζαριού. Σερβίρετε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
2
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • 130 g χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά
  • 1 πίτα
  • 70 g τομάτα κονκασέ
  • 50 g φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 60 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 50 g ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • λίγα φυλλαράκια βασιλικού για στόλισμα
  • Για το ντιπ
  • 150 g παντζάρι, βρασμένο
  • 100 g στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/5 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. του γλυκού μηλόξιδο
Ομελέτα με κολοκυθάκια, πράσο και βασιλικό
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και τη μουστάρδα. Βάζετε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τα μανιτάρια, το πράσο και το κολοκυθάκι. Σοτάρετε για 10 λεπτά και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, τα αποσύρετε από τη φωτιά. 

Λαδώνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μείγμα από το τηγάνι μαζί με τα αυγά. Ανακατεύετε, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ψήνετε στον φούρνο στους 180 °C για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η ομελέτα, την αφήνετε για λίγο να κρυώσει και την χαράζετε στο πλάι. Κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και τα σερβίρετε σε ένα πιάτο. Από πάνω στολίζετε με λίγα φύλλα ρόκας και ένα τοματίνι.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
ΠΙΑΤΑ
4
ΧΡΟΝΟΣ
30΄
ΥΛΙΚΑ
  • 10 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλεύρι
  • 1 κουτ. της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 g μανιτάρια, κομμένα σε μισές λεπτές φέτες
  • 600 g κολοκυθάκι, τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 50 g ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 170 g πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • λίγα φύλλα ρόκας και 1 τοματίνι για στόλισμα

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ