ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ
ΦΡΟΥΤΑ
ΚΑΙ
ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Όταν αξίζουν φαίνεται από το πρώτο άγγιγµα, από το χρώµα και το άρωµά τους.

Μεγαλωμένα κάτω από το πλούσιο φως του ελληνικού ήλιου, στα πιο εύφορα χώματα αυτού του τόπου. Για να τα διατηρούμε φρέσκα, γευστικά και γεμάτα βιταμίνες, ακολουθούμε πιστά μία σειρά πρακτικών: συνεργαζόμαστε με Έλληνες παραγωγούς για να ξέρετε τις «ρίζες» τους, τα επιλέγουμε με βάση την εποχικότητα για να είναι πιο νόστιμα, έχουμε καθημερινή τροφοδοσία για να εξασφαλίζουμε τη φρεσκάδα τους και τα ελέγχουμε προσεκτικά ένα-ένα πριν φτάσουν στο μανάβικό μας για να διαλέξετε τα καλύτερα. Και αν τα πάρετε στα χέρια σας συσκευασμένα, θα είναι σε διάφανη μεμβράνη για να ελέγξετε εύκολα την καλή τους ποιότητα. Κάθε μέρα στα LIDL σας περιμένουν οι καλύτερες ποικιλίες φρούτων και λαχανικών.

Λάμπης Λαγός
Ιδιοκτήτης Εταιρείας
Labidino / Εξαγωγές και Εμπόριο Αγροτικών Προϊόντων

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Η Labidino είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στα φρέσκα φρούτα και φρέσκα λαχανικά. Η έδρα της βρίσκεται στα Σαγαίικα Αχαΐας και η γκάμα της διευρύνεται συνεχώς, καθώς μεγαλώνει μαζί με τους πελάτες της.

Δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια, τη συσκευασία και την εμπορία σαλατών, αξιοποιώντας τα δικά της φρέσκα προϊόντα. Η καλλιέργεια γίνεται σε θερμοκήπια για να υπάρχει σταθερή προσφορά προϊόντων ημέρας, για να είναι καθαρά χωρίς ξένες ύλες και για να έχουν εξαιρετική υφή 8 μήνες το χρόνο.

Η επιχείρηση διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο εξασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων εφαρμόζοντας ορθές γεωργικές πρακτικές και αυστηρά διεθνή πρότυπα κατά την τυποποίηση. Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση σε όλα τα στάδια: από την προετοιμασία του χωραφιού για καλλιέργεια, τη θρέψη και την προστασία από εχθρούς και ασθένειες.

Τώρα, για να είναι ποιοτική μία σαλάτα πρέπει αρχικά να είναι φρέσκια, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι δεν έχει μελανιάσματα ή σπασμένα φύλλα. Ένα δεύτερο γνώρισμα βρίσκεται στη σπαργή του, δηλαδή στη ζωντάνια και τον πλούτο της σε χυμούς. Τέλος, πρέπει να έχει φυσιολογική υφή. Αυτό σημαίνει ότι όταν το πιάνει κάποιος δεν «τσαλακώνει», αλλά διατηρεί την αρχική του φόρμα.

Ξέρετε πόσο υγιεινά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.
Μάθετε και πώς θα διαλέγετε τα καλύτερα!
  • Η καλή κατάσταση μαρτυρά πολλά για την ποιότητα και προϊδεάζει για τη γεύση.
  • Στην υφή πρέπει να είναι όλα σφιχτά και τραγανά. Εκτός αν έχουν μαλακή σάρκα, οπότε… ζουμερά.
  • Στα περισσότερα ο βαθμός ωριμότητας φαίνεται από το ομοιόμορφο, έντονο χρώμα του εξωτερικού φλοιού. Σε αρκετά όμως, όπως τα πεπόνια και τα ροδάκινα, τη «δουλειά» την κάνει το γλυκό άρωμα.
  • Τα λεμόνια με λεπτή φλούδα βγάζουν περισσότερο χυμό.
  • Τα ξερά κρεμμύδια είναι απαραίτητο να είναι σφιχτά σε όλη την επιφάνεια.
  • Οι πιπεριές πρέπει να είναι σφριγηλές και λείες, χωρίς χτυπήματα.
  • Τα καρότα με έντονο χρώμα περιέχουν περισσότερη καροτίνη. Όσο πιο τραγανά, τόσο πιο φρέσκα.
  • Το καλό μπρόκολο έχει καταπράσινο χρώμα, τραγανό κορμό και κλειστά ανθάκια.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ