ΦΡΕΣΚΟΨΗΜΕΝΟ
ΨΩΜΙ
ΚΑΙ
ΦΡΕΣΚΟΨΗΜΕΝΑ
ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

Όταν αξίζουν, φαίνεται από τον τρόπο που αχνίζουν, από τον τραγανό ήχο και τα αρώµατα που βγάζουν.

Το ψωμί είναι κάθε μέρα στο τραπέζι μας με την κριτσανιστή κόρα και την αφράτη αλλά μεστή ψίχα του. Πότε το κόβουμε με μαχαίρι και πότε τσιμπάμε με το χέρι. Κάνει τη μέρα μας να ξεκινάει γλυκά όταν γίνεται η βάση για να απλωθεί το μέλι. Συνοδεύει κάθε φαγητό μας γιατί έτσι μάθαμε, να το βουτάμε στο αγνό λάδι της σαλάτας και να βοηθάει το πιρούνι. Είναι αυτό που θα μας «κρατήσει» όλη τη μέρα. Στο φούρνο LIDL θα βρείτε όποιο ψωμί κι αν τραβάει η όρεξή σας -σίτου, ολικής άλεσης, χωριάτικο- ζυμωμένο με αλεύρι από Έλληνες παραγωγούς.

Ελευθέριος Αρβανιτόπουλος
Διευθυντής Διασφάλισης Ποιότητας
LIDL HELLAS

Για τη LIDL HELLAS, η ποιότητα είναι ένα ζήτημα στρατηγικής φύσεως. Είναι το αποτέλεσμα του συνόλου των καθημερινών διαδικασιών και δραστηριοτήτων των αφοσιωμένων ανθρώπων
της εταιρείας μας.

Ένα πρώτο απαραίτητο στοιχείο που άπτεται της ποιότητας είναι η αξιολόγηση κάθε συνεργάτη μας. Έτσι, για να προχωρήσουμε σε συνεργασία με έναν εν δυνάμει προμηθευτή υπάρχουν μία σειρά από βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται και μία σειρά από προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται. Έτσι, για παράδειγμα, κάθε προμηθευτής μας θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος τουλάχιστον βάσει ενός διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.

Στη συνέχεια, και όσον αφορά στα προϊόντα του, τα επιμέρους χαρακτηριστικά τους προσδιορίζουν την ποιότητά τους και χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα οργανοληπτικά ή εμφανή και τα «κρυμμένα» ή μη εμφανή. Τα πρώτα είναι αυτά που τα αξιολογούμε, όπως και ο κάθε καταναλωτής, με τη βοήθεια των αισθήσεών μας. Λαμβάνουμε δηλαδή υπόψιν μας την εμφάνιση,την υφή, την οσμή και τη γεύση, καθώς και το αν ο συνδυασμός των παραπάνω είναι τυπικός για κάθε προϊόν. Για παράδειγμα, μία ντομάτα πρέπει να έχει αυτό που όλοι γνωρίζουμε ως το σωστό, χαρακτηριστικό, ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας.

Τα μη εμφανή χαρακτηριστικά είναι όλα εκείνα τα οποία προσδιορίζονται και αξιολογούνται μόνο με εργαστηριακές αναλύσεις. Αυτό σημαίνει πως βάσει προγραμματισμού λαμβάνονται δείγματα από όλα τα προϊόντα, αποστέλλονται σε διαπιστευμένα εργαστήρια και εκεί πραγματοποιούνται όλοι οι απαραίτητοι  εργαστηριακοί έλεγχοι. Κάθε πακέτο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στο αντίστοιχο προϊόν και έχει σκοπό να μας πιστοποιήσει τόσο ότι είναι ασφαλές για κατανάλωση, όσο και ότι καλύπτει τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας που έχουμε θέσει.

Επιπλέον, μέσα από τον εργαστηριακό έλεγχο μπορεί να διαπιστωθεί η παρουσία ή μη επιμολυντών (π.χ. φυτοφάρμακα), αλλά και να προσδιοριστούν η διατροφική αξία και τα θρεπτικά συστατικά ενός τροφίμου. Όλα αυτά τα μετρήσιμα ποιοτικά χαρακτηριστικά έχουν άλλη μία ιδιαιτερότητα: βρίσκονται σε άμεση σχέση με την υγεία μας, άρα κατ’ επέκταση και με την ποιότητα της ζωής μας.

Ξέρετε πως δύσκολα βγαίνει το καλό ψωμί.
Μάθετε πώς το καλό αλεύρι φαίνεται στο ψήσιμο.
  • Η αξία του ψωμιού στα LIDL βρίσκεται στο πιο απλό αλλά πολύτιμο συστατικό του: το αλεύρι από Έλληνες παραγωγούς.
  • Κάθε τύπος ψωμιού έχει και διαφορετικό αλεύρι. Όμως, όποιο κι αν είναι το αλεύρι περνάει από «κόσκινο» για να ελεγχθεί η ποιότητά του. Πρέπει πάντα να τηρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές διασφάλισης ποιότητας.
  • Το αλεύρι που προμηθευόμαστε έχει διαφορετικούς τύπους με βάση τον τρόπο άλεσης, το βαθμό κοσκινίσματος και την ποιότητα του σιταριού. Έτσι, απολαμβάνετε ποικιλία και στα είδη ψωμιού.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ

Κάθε γεύση και ένα μικρό ταξίδι!

Ο διάσημος Chef μας ξεναγεί στον τόπο γέννησης της κάθε συνταγής. Μαζί του ανακαλύπτουμε αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις.

ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε πιάτο και μία γευστική εμπειρία!

Για τον Λευτέρη Λαζάρου το φαγητό είναι ένας τρόπος για να φανερώσεις τον χαρακτήρα σου. Γι’ αυτό κάθε του συνταγή έχει αυθεντικό χαρακτήρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

A DATE WITH
THE CHEF

Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μαζί σας από την κουζίνα του σε ζωντανή σύνδεση.

Με live streaming θα δίνει συμβουλές για την προετοιμασία μοναδικών συνταγών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ